Sposób przygotowania:
szaszłyczki
karkówke kriomy w kostke 2cm na 2cm papryczke również
z pomidorka wyciągamy gniazda nasienne i równiez kroimy w kostke
boczek kroimy w cienkie paski
celulke w póltalarki
na szpikulce do szaszłyków nadziewamy boczek(blisko krawedzi) karkówke(zaczepiamy druga czesc boczku tak zeby owijało krakówke)nastepie ważywka i znowu miesko tyle ile sie zmieści.wszystko smarujemy oliwa i do piekarnika na 30mi lub grila na koniec fajnie jest dodac starkowny ser tak zeby sie rozpuscił. szaszłyczki najpyszniejsze sa z sosem czosnkowym
z pomidorka wyciągamy gniazda nasienne i równiez kroimy w kostke
boczek kroimy w cienkie paski
celulke w póltalarki
na szpikulce do szaszłyków nadziewamy boczek(blisko krawedzi) karkówke(zaczepiamy druga czesc boczku tak zeby owijało krakówke)nastepie ważywka i znowu miesko tyle ile sie zmieści.wszystko smarujemy oliwa i do piekarnika na 30mi lub grila na koniec fajnie jest dodac starkowny ser tak zeby sie rozpuscił. szaszłyczki najpyszniejsze sa z sosem czosnkowym