iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 677]

Szaszłyczki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Oczywiście takie szaszłyki równie dobrze możemy upiec w piekarniku. Smakują też świetnie. Dodatki do nich to na przykład sałatka grecka.

Szaszłyczki drobiowe

Składniki:

Szaszłyczki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyczki drobiowe
Kurczaka kroimy w średnie kawałki, mieszamy ocet winny, oliwę, paprykę, przeciśnięty czosnek, szczypta pieprzu i 1/2 łyżeczki soli, marynatą smarujemy kawałki kurczaka odstawiamy na 2 godziny. Paprykę kroimy w duże kwadraty, cebulę rozdzielamy i kroimy w średnie kawałki. Na patyczek do szaszłyków nakładamy osoloną pieczarkę, pierś, cebulę oraz paprykę, zostawiając z obydwu stron patyka po 2 cm wolnego miejsca, polewamy wszystko delikatnie oliwą i pieczemy na grillu przewracając co kilka minut.