KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Szaszłyczki drobiowe po tajsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Azjiatycki smak kurczaka.

Szaszłyczki drobiowe po tajsku.

Składniki:

Szaszłyczki drobiowe po tajsku.

 

  • 1 duża pierś z kurczaka z wolnego chowu,
  • 1 mała cebula,
  • 1 mała zielona papryczka ostra,
  • 1/2 łyżka miodu,
  • 1/2 łyżeczki cytryny,
  • sos sojowy do smaku,
  • pieprz, sól do smaku,
  • ząbek czosnku,
  • dobra oliwa,
  • do dekoracji liść sałaty, zielony egzotyczny owoc, kilka grzanek,

Sposób przygotowania:

Szaszłyczki drobiowe po tajsku.
Fileta z kurczaka kroimy w równą kostkę, mieszamy z miodem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, sosem sojowym i czosnkiem, wszystko pozostawiamy na 2-3 godziny w chłodnym miejscu. Na patyczek nabijamy kolejno, cebulę, kurczaka, paprykę, rozgrzewamy patelnię, skrapiamy oliwą i obsmażamy , szaszłyki na złocisty kolor. Talerz dekorujemy zieleniną a na środek układamy gotowego szaszłyka. SMACZNEGO.