Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Szaszłyki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

bardzo smaczne szaszłyki z miesa drobiowego

Szaszłyki drobiowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki drobiowe
24h przed grillowaniem marynujemy mięso. Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki. Do miski wlewamy olej, wciskamy obrany czosnek, dajemy sporą ilość majeranku oraz bazylii, trochę pieprzu, pół łyżeczki soli, liście laurowe i ziele angielskie. Marynatę mieszamy razem z mięsem i odstawiamy w chłodne miejsce. Na drugi dzień przygotowujemy szaszłyki: boczek i paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube prążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – kurczaka – boczek – kurczaka – cebule itd. Grillujemy na niedużym żarze przez ok. 40 minut
Szaszłyki drobiowe
marynowane mieso trzymamy w lodowce
Szaszłyki drobiowe
często zmieniamy na druga strone
Szaszłyki drobiowe
komponujemy dowolne warzywa
Szaszłyki drobiowe
podajemy z ketchupem i musztarda