Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Szaszłyki drobiowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szaszłyki drobiowe w sosie słodko kwaśnym.

Szaszłyki drobiowe

Składniki:

Szaszłyki drobiowe

 

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu kolorowego
  • 2 łyżki sosu słodko kwaśnego (u mnie Tao Tao)
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Szaszłyki drobiowe
Mięso płuczemy usuwamy zbędne błony, następnie kroimy w paski. Nabijamy na patyczki do szaszłyków przyprawiamy solą i pieprzem kolorowym. Oliwę łączymy z sosem słodko kwaśnym, pędzelkiem sylikonowym smarujemy z każdej strony szaszłyki. Odstawiamy pod przykryciem na około 20 minut. Rozgrzewamy patelnię najlepiej grillową, smażymy na wolnym ogniu szaszłyki na rumiano z każdej strony. Nie dodajemy już tłuszczu, mięso już jest nim posmarowane, więc nie ma takie potrzeby, aby dokładać jeszcze. Podajemy np. z ryżem lub frytkami. Smacznego