pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Szaszłyki drobiowe z kiszonym i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

szaszłyki zrobione na bazie zluzowanego mięsa z kurczaka

Szaszłyki drobiowe z kiszonym i cebulką

Składniki:

Szaszłyki drobiowe z kiszonym i cebulką

 

  • ćwiartki z kurczaka 4 kg
  • cebula duża 4
  • ogórki kiszone 10
  • przyprawa do drobiu 1 opakowanie
  • olej roślinny 80ml

Sposób przygotowania:

Szaszłyki drobiowe z kiszonym i cebulką
Ćwiartki z kurczaka pozbywam kości oraz skóry. Mięso kroję w dość spore kawałki (takie jakie nadziewać będę na kijki). Wlewam olej roślinny i mieszam. Następnie wsypuję przyprawę do mięsa mielonego i mieszam ponownie. Mięso odstawiam do lodówki na parę godzin. W międzyczasie ogórki kiszone kroję po połowie (jeśli ogórki są długie to je skracam, jeśli grube kroję w ćwiartki). Cebulę kroję w plasterki. Na kijki nadziewam kawałki mięsa drobiowego oraz po parę ogórków i kilka plastrów cebuli. Tak przygotowane szaszłyki grillujemy nad rozgrzanym węglem. Smacznego.