Sposób przygotowania:
szaszłyki drobiowe z papryką
Pierś umyć i pokroić na duże kawałki. Olej wymieszać z wszystkimi przyprawami i zalać nim pokrojoną pierś z kurczaka, wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na co najmniej godzinę ale najlepiej na około 3-4.
Paprykę umyć i oczyścić z nasion. Następnie pokroić w kawałki około 3x3 cm. Cebulę obrać i również pokroić na kawałki. Na patyczki od szaszłyków nabijać kolejno: mięso, paprykę, mięso cebulę itp. aż do końca patyczka.
Przygotowany szaszłyki piec na rozgrzanym grillu z każdej strony tak długo aż mięso będzie upieczone. Podawać na ciepło. Smacznego!
Paprykę umyć i oczyścić z nasion. Następnie pokroić w kawałki około 3x3 cm. Cebulę obrać i również pokroić na kawałki. Na patyczki od szaszłyków nabijać kolejno: mięso, paprykę, mięso cebulę itp. aż do końca patyczka.
Przygotowany szaszłyki piec na rozgrzanym grillu z każdej strony tak długo aż mięso będzie upieczone. Podawać na ciepło. Smacznego!