IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

szaszłyki drobiowe z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Drobiowe szaszłyki, które szybko upieką się na grillu.

szaszłyki drobiowe z papryką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

szaszłyki drobiowe z papryką

 

  • 3 szt pierś z kurczaka podwójna,
  • 3 szt papryka czerwona,
  • 3 szt cebula,
  • 1/3 szklanki olej,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • do smaku papryka ostra,
  • do smaku curry

 

Sposób przygotowania:

szaszłyki drobiowe z papryką
Pierś umyć i pokroić na duże kawałki. Olej wymieszać z wszystkimi przyprawami i zalać nim pokrojoną pierś z kurczaka, wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na co najmniej godzinę ale najlepiej na około 3-4.
Paprykę umyć i oczyścić z nasion. Następnie pokroić w kawałki około 3x3 cm. Cebulę obrać i również pokroić na kawałki. Na patyczki od szaszłyków nabijać kolejno: mięso, paprykę, mięso cebulę itp. aż do końca patyczka.
Przygotowany szaszłyki piec na rozgrzanym grillu z każdej strony tak długo aż mięso będzie upieczone. Podawać na ciepło. Smacznego!
szaszłyki drobiowe z papryką
Szaszłyki należy dobrze usmażyć z każdej strony