p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

szaszłyki drobiowo-boczkowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Druga wersja z szaszłyków drobiowo-boczkowych

szaszłyki drobiowo-boczkowe 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

szaszłyki drobiowo-boczkowe 2

 

  • 1 szt. pierś z kurczaka,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 4 szt. cebula mała,
  • 1/4 op. rukola,
  • 1 liść sałata,
  • 1 garść roszponka,
  • 3 szt. pomidory koktajlowe,
  • 15 dag marynata pikantna na grill,
  • 10 łyżek olej,
  • 15 dag boczek surowy

 

Sposób przygotowania:

szaszłyki drobiowo-boczkowe 2
Pierś z kurczaka i boczek pokroić w kostkę. Do woreczka wsypać przyprawę pikantna na grill, wlać olej, marynujemy mięso- pierś z kurczaka i boczek, mieszamy razem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Przygotowujemy szaszłyki: paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube krążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – boczek surowy – cebulę- kurczaka – cebulę- boczek surowy- paprykę- kurczaka itd. Grillujemy na patelni grillowej ok. 30 minut. Na dużym talerzu ułożyć rukolę, w jednym rogu liść sałaty, ułożyć 4 szaszłyki, ozdobić garścią roszponki, połówkami pomidorów koktajlowych, cienkimi paskami papryki pozostałej z szaszłyków.
szaszłyki drobiowo-boczkowe 2
Etap 1
szaszłyki drobiowo-boczkowe 2
Etap 2