Sposób przygotowania:
szaszłyki drobiowo-boczkowe 2
Pierś z kurczaka i boczek pokroić w kostkę. Do woreczka wsypać przyprawę pikantna na grill, wlać olej, marynujemy mięso- pierś z kurczaka i boczek, mieszamy razem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Przygotowujemy szaszłyki: paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube krążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – boczek surowy – cebulę- kurczaka – cebulę- boczek surowy- paprykę- kurczaka itd. Grillujemy na patelni grillowej ok. 30 minut. Na dużym talerzu ułożyć rukolę, w jednym rogu liść sałaty, ułożyć 4 szaszłyki, ozdobić garścią roszponki, połówkami pomidorów koktajlowych, cienkimi paskami papryki pozostałej z szaszłyków.