Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowo- kalafiorowe
Kalafiora gotujemy w osolonym wrzątku około 7 minut od zagotowania wody, odcedzamy, a następnie studzimy. Filet z kurczaka lekko rozbijamy i kroimy w paski.Oprószamy go ziołami, solą i pieprzem. Zwijamy w rulonik.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy różyczki kalafiora posypując go curry. Wykładamy z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem by nadmiar tłuszczu swobodnie odciekł.
Na długie patyki do szaszłyków nabijamy kolejno mięso z kurczaka i kalafior. Robimy tak do wyczerpania składników. Układamy szaszłyki na blaszce wyłożonej folią, posmarowanej olejem i zapiekamy w 200 stop. C przez 15 minut.
Wykładamy na porcje ugotowanego na sypko ryżu.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy różyczki kalafiora posypując go curry. Wykładamy z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem by nadmiar tłuszczu swobodnie odciekł.
Na długie patyki do szaszłyków nabijamy kolejno mięso z kurczaka i kalafior. Robimy tak do wyczerpania składników. Układamy szaszłyki na blaszce wyłożonej folią, posmarowanej olejem i zapiekamy w 200 stop. C przez 15 minut.
Wykładamy na porcje ugotowanego na sypko ryżu.