13sonya

13sonya

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Szaszłyki Indyjskie z Pitą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Soczyste szaszłyki prosto z Indii ;)

Szaszłyki Indyjskie z Pitą

Składniki:

Szaszłyki Indyjskie z Pitą

 

  • Składniki:
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • marynata bombay masala (kieruje do swojego przepisu „MARYNATA BOMBAY MASALA”)
  • 1 marchewka
  • 1 papryka
  • kilka małych pieczarek
  • 1 duża cebula

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki Indyjskie z Pitą
Filety z kurczaka najlepiej przygotować dzień wcześniej. Kurczaka należy pokroić w duże kostki i włożyć do marynaty, odstawić do lodówki na kilka godzin, bądź na całą noc. Następnego dnia paprykę czerwoną pokroić w większą kostkę, marchewkę w grubsze talarki, pieczarki obrać ze skórek, cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę. Na przygotowane wcześniej patyczki grillowe (mogą być drewniane, bądź stalowe) nakładać kolejno paprykę, kurczaka, pieczarkę, cebulę, marchewkę – kolejność nie ma różnicy, położyć na rozgrzanego grilla i piec z każdej strony na złoty kolor.