Sposób przygotowania:
Kruche i soczyste szaszłyki
Mięso myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w większą kostkę.
Składniki marynaty mieszamy, nacieramy mięso i odstawiamy na godzinę aby mięso się przegryzło.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy mięso na przemian z warzywami.
Gotowe szaszłyki układamy na rozgrzanej patelni grillowej i grillujemy na małym ogniu obracając co jakiś czas szaszłyki aby się nie przypaliły.
Gotowe układamy na półmisku lub talerzu wyłożonym sałatą zieloną.
Szaszłyki możemy również piec na rozpalonym grillu.
Składniki marynaty mieszamy, nacieramy mięso i odstawiamy na godzinę aby mięso się przegryzło.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy mięso na przemian z warzywami.
Gotowe szaszłyki układamy na rozgrzanej patelni grillowej i grillujemy na małym ogniu obracając co jakiś czas szaszłyki aby się nie przypaliły.
Gotowe układamy na półmisku lub talerzu wyłożonym sałatą zieloną.
Szaszłyki możemy również piec na rozpalonym grillu.
gusia1000