Sposób przygotowania:
Szaszłyki z serc drobiowych
► Salsa pomidorowa: pomidory wrzucić na około 60 sekund do wrzącej wody i schłodzić w lodowatej wodzie. Ostrożnie zdjąć skórkę i usunąć gniazda nasienne z pomidorów, miąższ pokroić na małe kostki o grubości około 0,5 cm. Pomidory wrzucić do miski, dodać cebulę, czosnek, kapary i pietruszkę. Następnie wlać oliwę, dodać sól, pieprz, cukier wszystkie składniki z sobą wymieszać i ponownie doprawić z solą i cukrem do smaku. Salsę przykryć folią spożywczą i odstawić do wchłonięcia w temperaturze pokojowej, aż do momentu, gdy będzie gotowa do spożycia.
► Serduszka z kurczaka umieść i na przemian z czubkiem i szerszą górną częścią serca na szpikulcu. Szaszłyki należy pokryć cienką warstwą wysokotemperaturowego oleju rzepakowego i umieścić bezpośrednio nad żarzącym się węglem na kratce grillowej. Grillować przez około 8 -10 minut w zależności od ciepła węgla.
► Serduszka z kurczaka umieść i na przemian z czubkiem i szerszą górną częścią serca na szpikulcu. Szaszłyki należy pokryć cienką warstwą wysokotemperaturowego oleju rzepakowego i umieścić bezpośrednio nad żarzącym się węglem na kratce grillowej. Grillować przez około 8 -10 minut w zależności od ciepła węgla.