Sposób przygotowania:
Szaszłyki owocowe z kremem
Żółtka, wino musujące i cukier ubić na parze, do momentu, kiedy powstanie biały krem, odstawić do przestudzenia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę i dobrze oziębić. Kiedy obie masy będą miały taką samą temperaturę, należy je połączyć i wstawić do lodówki.
Pomarańcze umyć gorącą wodą i wytrzeć.
Z pomarańczowej skórki wykroić cienkie spiralki - posłużą do przybrania.
Pomarańcze obrać i pokroić w plastry.
Podobnie zrobić z owocami kiwi i bananami.
Na szpadki do szaszłyków kolejno nabijać kawałki owoców, a tuż przed podaniem nałożyć na szaszłyki krem i przyozdobić pomarańczową skórką.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę i dobrze oziębić. Kiedy obie masy będą miały taką samą temperaturę, należy je połączyć i wstawić do lodówki.
Pomarańcze umyć gorącą wodą i wytrzeć.
Z pomarańczowej skórki wykroić cienkie spiralki - posłużą do przybrania.
Pomarańcze obrać i pokroić w plastry.
Podobnie zrobić z owocami kiwi i bananami.
Na szpadki do szaszłyków kolejno nabijać kawałki owoców, a tuż przed podaniem nałożyć na szaszłyki krem i przyozdobić pomarańczową skórką.