agf

agf

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

szaszłyki po wiejsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szaszłyki w wersji "wypasionej", najlepiej smakują jeśli mamy do dyspozycji prawdziwie wiejskie wyroby i świeże mięso.

szaszłyki po wiejsku

Składniki:

szaszłyki po wiejsku

 

  • mięso z indyka
  • boczek
  • cebula
  • czerwona papryka
  • czosnek
  • wiejska kiełbasa
  • marynata:
  • oliwa
  • przyprawa na grilla Winiary Staropolska i z Czosnkiem i Ziołami

Sposób przygotowania:

szaszłyki po wiejsku
Na patyczki nadziewamy następujące składniki pokrojone w małe kawałki: - mięso z indyka w marynacie (marynatę robię z oliwy i mieszanki przypraw na grilla winiary - staropolskiej i z czosnkiem i ziołami, najlepiej by mięso w marynacie poleżało co najmniej kilka godzin, a najlepiej przez noc) - boczek - cebulę paprykę czerwoną - czosnek (pokrojony w cieniuteńkie plasterki - ma nadać tylko aromatu) - wiejską wędzoną kiełbasę Dla mnie takie szaszłyczki to niebo w gębie!