luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Szaszłyki rybne

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Polecamy szaszłyki z ryby z cebulką, czerwoną papryką, cukinią i pieczarkami w sosie sojowym

Szaszłyki rybne

Składniki:

Szaszłyki rybne

 

  • Ok.350 gram filetu rybnego ( u mnie panga)
  • 1 cebula
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ cukini
  • 5 pieczarek
  • 2 zabki czosnku
  • Sos sojowy
  • Sol

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki rybne
Filet rybny pokroic na kawalki i wlozyc do pojemnika razem z obrana i pokrojona na kawalki cebula, papryka, cukinia i pieczarkami. Wszystko zalac kilkoma lyzkami sosu sojowego, lekko posolic i dodac obrany i zmiazdzony czosnek. Odstawic najlepiej na noc do lodowki. Nastepnie na patyczki do szaszlyka nadziewac na zmiane kawalki ryby, papryke, pieczarki, cebule i cukinie. Smazyc na rozgrzanym tluszczu na patelni (latem mozna grilowac). Ja podalam z pieczonymi ziemniakami i surowka z marchewki. Z podanych skladnikow wyszlo 6 szaszlykow.

Tagi:

sosy