Sposób przygotowania:
Szaszłyki w cieście naleśnikowym
Paprykę rozcinamy, wydrążamy środek i kroimy w większą kostkę, ogórki kroimy w grube plastry, boczek i polędwiczki kroimy na grubsze kawałki. Nabijamy składniki na przemian według uznania na patyczki do szaszłyków.
Następnie robimy ciasto na naleśniki: Do dużego garnka wlewamy mleko, wbijamy jajka i szczyptę soli. Miksując dodajemy mąkę ile zabierze, aby ciasto było lejące. Wkładamy szaszłyki do ciasta i zamaczamy je w całości w cieście. Następnie kładziemy je na rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony, aż ciasto zarumieni się na złoty kolor.
Następnie robimy ciasto na naleśniki: Do dużego garnka wlewamy mleko, wbijamy jajka i szczyptę soli. Miksując dodajemy mąkę ile zabierze, aby ciasto było lejące. Wkładamy szaszłyki do ciasta i zamaczamy je w całości w cieście. Następnie kładziemy je na rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony, aż ciasto zarumieni się na złoty kolor.
anja3107