Sposób przygotowania:
Szaszłyki wieprzowe z grilla
Przyprawy utrzyj w moździerzu, wymieszaj z piwem, musztardą i oliwą - tak, aby powstała gładka masa a składniki się połączyły. Umyte i osuszone mięso pokrój na duże kawałki, boczek na plastry. Zalej to wszystko marynatą, dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum 3 - 4 godziny, a najlepiej na całą noc do lodówki. Mieszaj od czasu do czasu. Zamarynowane mięso nabijaj na szpadki lub zamoczone wcześniej w wodzie patyczki - na przemian z boczkiem i cebulą. Piecz na grillu rozgrzanym do temperatury 350 - 400 st. C. - najlepiej pod przykryciem. Mięso będzie wtedy bardziej soczyste, ale samo pieczenie potrwa dłużej. Podawaj z pieczywem i sosem np. tzatziki, z sałatkami warzywnymi, z ryżem, a najlepiej z sałatką tabule z kaszki kuskus.