BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Szaszłyki z białą kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierwsze w tym roku szaszłyki z grilla ,pogoda dopisała więc czas zacząć grillowanie. Szaszłyki z białą kiełbasą oraz warzywami wyszły pyszne, a do tego ziemniaki z popiołu. Nic więcej nie trzeba .

Szaszłyki z białą kiełbasą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szaszłyki z białą kiełbasą

 

  • kiełbaski białe krótkie 15 szt,
  • ziemniaki około 20 szt,
  • cebula żółta 2 szt,
  • cebula czerwona 2 szt,
  • papryka czerwona 2 szt,
  • olej 3 łyżki,
  • przyprawa do grilla,

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z białą kiełbasą
Nieduże ziemniaki obrać, opłukać, a następnie lekko podgotować, odcedzić i wystudzić. Paprykę czerwoną oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę czerwoną i żółtą obrać i pokroić w grubsze plastry. Wszystkie składniki skropić oliwą.

Na patyczki do szaszłyków nabijać zaczynając od papryki na przemian warzywa i kiełbaskę. Pamiętajmy, że kończymy również papryką.

Szaszłyki oprószamy ulubioną przyprawą, układamy na tacce i wkładamy do rozgrzanego grilla. Grillujemy co jakiś czas obracając szaszłyki. Grillujemy do miękkości warzyw i przyrumienienia kiełbasek.

Smacznego.

Rada;

Jeżeli ziemniaczki są większe wtedy dzielimy na połówki, małe nabijamy w całości.
Szaszłyki z białą kiełbasą
Ziemniaki obrać ,opłukać i lekko przegotować
Szaszłyki z białą kiełbasą
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych ,opłukać i pokroić w grubsze kawałki, cebulę po obraniu pokroić w plastry
Szaszłyki z białą kiełbasą
Na patyczki do szaszłyków nabijać zaczynając od papryki na przemian kiełbasę oraz warzywa pamiętając że kończąc też na papryce