Sposób przygotowania:
Szaszłyki z białą kiełbasą
Nieduże ziemniaki obrać, opłukać, a następnie lekko podgotować, odcedzić i wystudzić. Paprykę czerwoną oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę czerwoną i żółtą obrać i pokroić w grubsze plastry. Wszystkie składniki skropić oliwą.
Na patyczki do szaszłyków nabijać zaczynając od papryki na przemian warzywa i kiełbaskę. Pamiętajmy, że kończymy również papryką.
Szaszłyki oprószamy ulubioną przyprawą, układamy na tacce i wkładamy do rozgrzanego grilla. Grillujemy co jakiś czas obracając szaszłyki. Grillujemy do miękkości warzyw i przyrumienienia kiełbasek.
Smacznego.
Rada;
Jeżeli ziemniaczki są większe wtedy dzielimy na połówki, małe nabijamy w całości.
Na patyczki do szaszłyków nabijać zaczynając od papryki na przemian warzywa i kiełbaskę. Pamiętajmy, że kończymy również papryką.
Szaszłyki oprószamy ulubioną przyprawą, układamy na tacce i wkładamy do rozgrzanego grilla. Grillujemy co jakiś czas obracając szaszłyki. Grillujemy do miękkości warzyw i przyrumienienia kiełbasek.
Smacznego.
Rada;
Jeżeli ziemniaczki są większe wtedy dzielimy na połówki, małe nabijamy w całości.