WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Kostka z dorsza z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kostki z dorsza czarnego przyprawione sokiem z cytryny i ostrą mieszanką przypraw, grillowane na grillu elektrycznym.

Kostka z dorsza z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kostka z dorsza z grilla

 

  • 2 kostki z dorsza czarnego
  • Sól
  • Sok z cytryny
  • Szczypta ostrej papryki w proszku
  • Szczypta słodkiej papryki w proszku
  • Szczypta pieprzu ziołowego
  • Szczypta czosnku granulowanego
  • Szczypta majeranku
  • 1 łyżeczka oleju

Sposób przygotowania:

Kostka z dorsza z grilla

ETAP 1:

Kostki z dorsza skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą. Paprykę słodką i ostrą, pieprz ziołowy i czosnek wymieszać i posypać kostki. Na koniec posypać roztartym majerankiem. Grill nagrzać. Ułożyć kostki ryby. Polać olejem.

Grillować kilka minut. Podawać z ulubionymi dodatkami np. z ziemniakami i sałatką.

Kostka z dorsza z grilla
Kostki z dorsza w trakcie grillowania na grillu elektrycznym
Kostka z dorsza z grilla
Przyprawione kostki z dorsza ułożone na grillu
Kostka z dorsza z grilla
Kostki z dorsza posypane roztartym majerankiem
Kostka z dorsza z grilla
Kostki z dorsza skropione sokiem z cytryny i posypane papryką, czosnkiem