Sposób przygotowania:
Szaszłyki biała kiełbasa, pieczarka, cukinia
Pieczarki obieram ze skórki, większe dzielę na ćwiartki, mniejsze na połówki. Cebulę kroję w krążki. Cukinię myję, i nie obraną kroję na odpowiednia kawałki. Białą kiełbasę kroję na plastry.
Na patyczki do szaszłyków nabijam kolejno składniki cukinia, kiełbasa, cebula, pieczarka i powtórka..
Każdą porcję smaruję marynatą, olej + suszone pomidory z czosnkiem i bazylią.
Piekę w piekarniku 200 st.C 25- 30 minut do zrumienienia.
Na patyczki do szaszłyków nabijam kolejno składniki cukinia, kiełbasa, cebula, pieczarka i powtórka..
Każdą porcję smaruję marynatą, olej + suszone pomidory z czosnkiem i bazylią.
Piekę w piekarniku 200 st.C 25- 30 minut do zrumienienia.