Sposób przygotowania:
Szaszłyki z białej kiełbasy
Ciasto francuskie trzeba przyciąć do wymiarów kiełbasy, każdy płat ciasta posmarować olejem smakowym wymieszanym z majerankiem.
Na ciasto kładę kiełbasę, owijam ją ciastem, kroję na odpowiednie porcje i nabijam na patyk do szaszłyków.
Gotowe szaszłyki smaruję jeszcze marynatą, odkładam na chwilkę w zimne miejsce.
Piekłam w piekarniku ( 30 min. 190 st.C) ale można na grillu, lub patelni grillowej.
Smacznego!
Na ciasto kładę kiełbasę, owijam ją ciastem, kroję na odpowiednie porcje i nabijam na patyk do szaszłyków.
Gotowe szaszłyki smaruję jeszcze marynatą, odkładam na chwilkę w zimne miejsce.
Piekłam w piekarniku ( 30 min. 190 st.C) ale można na grillu, lub patelni grillowej.
Smacznego!
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Pyszne Bożenko, polecam :)