zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 706]

Książka Kucharska: Szaszłyki - najlepsze przepisy

Szaszłyki z białej kiełbasy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, szybkie jedzenie. Doskonałe na imprezy w plenerze lub w domu. Robi się je szybko i sprawnie. Polecam.

Szaszłyki z białej kiełbasy Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Szaszłyki z białej kiełbasy

 

  • Kiełbasa biała parzona
  • Ciasto francuskie
  • Marynata:
  • Olej z czosnkiem
  • Majeranek
  • ilości składników ustal indywidualnie

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z białej kiełbasy
Ciasto francuskie trzeba przyciąć do wymiarów kiełbasy, każdy płat ciasta posmarować olejem smakowym wymieszanym z majerankiem.

Na ciasto kładę kiełbasę, owijam ją ciastem, kroję na odpowiednie porcje i nabijam na patyk do szaszłyków.

Gotowe szaszłyki smaruję jeszcze marynatą, odkładam na chwilkę w zimne miejsce.

Piekłam w piekarniku ( 30 min. 190 st.C) ale można na grillu, lub patelni grillowej.

Smacznego!
Szaszłyki z białej kiełbasy
każdy płat ciasta posmarować olejem smakowym wymieszanym z majerankiem.
Szaszłyki z białej kiełbasy
owinięte kiełbaski nabijam na patyk do szaszłyków.
Szaszłyki z białej kiełbasy
Gotowe szaszłyki smaruję jeszcze marynatą, odkładam
Szaszłyki z białej kiełbasy
Piekłam w piekarniku ( 30 min. 190 st.C) ale można na grillu, lub patelni grillowej.
Szaszłyki z białej kiełbasy