Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Szaszłyki z kurczaka z brukselką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 60
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne, soczyste i wyjątkowo smaczne. Przygotowane w ten sposób, zaskoczą twoich bliskich. Szaszłyki tak przygotowane można również upiec na grillu i podać z ulubionym sosem.

Szaszłyki z kurczaka z brukselką

Składniki:

Szaszłyki z kurczaka z brukselką

 

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • ½ kg brukselek
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • Sól

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z kurczaka z brukselką

I

Szaszłyki z kurczaka z brukselką
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, kroimy w paseczki oraz doprawiamy przyprawą do kurczaka i solą.

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie podłużne paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Brukselkę należy oczyścić, umyć i przesuszyć.

II

Szaszłyki z kurczaka z brukselką
nakłądanie mięsa oraz brukselki na patyczek do szaszłyków

2. Mięso nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z brukselką.

3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.

III

4. Gotowe. podajemy z sosem.

5. Smacznego.