ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Zapiekanka z jajek i wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka o tej porze roku są najlepsze. Zapiekanka z jajek i wątróbki to bardzo smaczne danie. Polecam.

Zapiekanka z jajek i wątróbki

Składniki:

Zapiekanka z jajek i wątróbki

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z jajek i wątróbki

ETAP 1:

Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Wątróbkę oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Można pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć mąką ziemniaczaną. Koperek i szczypiorek umyty i osuszony pokroić drobniutko. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym.

Jajko roztrzepać ze śmietaną. Dodać mąkę pszenną i sodę. Wymieszać ciasto. Dodać pokrojone jajka, wątróbkę, zeszkloną cebulkę, szczypiorek, koperek oraz czarny pieprz świeżo mielony i sól.

Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-35 min. Po przestudzeniu pokroić na porcje. Podawać najlepiej z sosem czosnkowy.

Smacznego.