Sposób przygotowania:
Zapiekanka z jajek i wątróbkiETAP 1:
Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Wątróbkę oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Można pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć mąką ziemniaczaną. Koperek i szczypiorek umyty i osuszony pokroić drobniutko. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym.
Jajko roztrzepać ze śmietaną. Dodać mąkę pszenną i sodę. Wymieszać ciasto. Dodać pokrojone jajka, wątróbkę, zeszkloną cebulkę, szczypiorek, koperek oraz czarny pieprz świeżo mielony i sól.
Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-35 min. Po przestudzeniu pokroić na porcje. Podawać najlepiej z sosem czosnkowy.
Smacznego.