katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Szybka bigosowa kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do kapusty wykorzystałam resztki z lodówki, dodałam sporo grzybów i zrobiłam zasmażkę. Była smaczna.

Szybka bigosowa kapusta Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Szybka bigosowa kapusta

 

Sposób przygotowania:

Szybka bigosowa kapusta
Kapustę odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy przyprawy i trochę solimy. Chwile gotujemy i dodajemy pokrojone mięso. Dodajemy też obrane i drobno pokrojone albo starte jabłko. Grzyby zalewamy na ok 10 min gorącą wodą a następnie płuczemy i dodajemy do garnka(można je pokroić). Kiełbasę kroimy( można podsmażyć) i razem z okrawkami dodajemy do kapusty.

Cebulę drobno kroimy(można dowolnie), wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i lekko podsmażamy, dodajemy mąkę i robimy lekko rumiana zasmażkę którą dodajemy do kapusty.

Mieszamy, doprawiamy do smaku(moja kapusta była bardzo kwaśna i dodałam trochę miodu) i gotujemy do miękkości.

Sprawdzamy by kapusta po dodaniu zasmażki się nie przypaliła.
Szybka bigosowa kapusta
kapuste odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Szybka bigosowa kapusta
Dodajemy pokrojone mięso i obrane i pokrojone jabłko.
Szybka bigosowa kapusta
Następnie dodajemy przygotowane suszone grzyby.
Szybka bigosowa kapusta
dodajemy pokrojoną kiełbasę i resztę mięsnych dodatków.
Szybka bigosowa kapusta
Podsmazamy lekko cebulę, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.
Szybka bigosowa kapusta
Gotową kapustę podajemy na stół.