Sposób przygotowania:
Szybka bigosowa kapusta
Kapustę odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy przyprawy i trochę solimy. Chwile gotujemy i dodajemy pokrojone mięso. Dodajemy też obrane i drobno pokrojone albo starte jabłko. Grzyby zalewamy na ok 10 min gorącą wodą a następnie płuczemy i dodajemy do garnka(można je pokroić). Kiełbasę kroimy( można podsmażyć) i razem z okrawkami dodajemy do kapusty.
Cebulę drobno kroimy(można dowolnie), wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i lekko podsmażamy, dodajemy mąkę i robimy lekko rumiana zasmażkę którą dodajemy do kapusty.
Mieszamy, doprawiamy do smaku(moja kapusta była bardzo kwaśna i dodałam trochę miodu) i gotujemy do miękkości.
Sprawdzamy by kapusta po dodaniu zasmażki się nie przypaliła.
Cebulę drobno kroimy(można dowolnie), wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i lekko podsmażamy, dodajemy mąkę i robimy lekko rumiana zasmażkę którą dodajemy do kapusty.
Mieszamy, doprawiamy do smaku(moja kapusta była bardzo kwaśna i dodałam trochę miodu) i gotujemy do miękkości.
Sprawdzamy by kapusta po dodaniu zasmażki się nie przypaliła.