Sposób przygotowania:
Drobiowo - warzywne szaszłyki z grilla
Mięso drobiowe kroimy w kostkę, dodajemy do niego przeciśnięty czosnek, trochę oleju,1 łyżkę przyprawy klasycznej do grilla, sporo majeranku, sól morską prowansalską oraz nieco świeżo zmielonego pieprzu kolorowego - mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie możemy przygotować pozostałe składniki. Obrane pieczarki kroimy na pół, umyte i wydrążone papryki kroimy w grubą kostkę, umytą cukinię wraz ze skórką w talarki. Cebulki obieramy i kroimy w plastry, kiełbasę również kroimy w plasterki. Wszystkie pokrojone składniki wraz z zamarynowanym mięsem nabijamy w dowolnej kolejności na szaszłyki. Całośc posypałam jeszcze nieco przyprawą do grilla. Przygotowane szaszłyki grillujemy na rumiano, ja podałam je z surówkami i pieczonymi ziemniakami.