czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Argentyńskie szaszłyki z grilla

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szaszłyki są naprawdę wyśmienite. Ja podaję je z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.

Argentyńskie szaszłyki z grilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Argentyńskie szaszłyki z grilla

 

Sposób przygotowania:

Argentyńskie szaszłyki z grilla
Mięso, umyć, osuszyć, pokroić na średniej wielkości kawałki. W misce zmieszać olej z przyprawami, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać drobno posiekany czosnek. Wstawić do lodówki i marynować ok. 1-2 godz. Warzywa umyć. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę, pomidory i cebule pokroić w ósemki. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian kurczaka, pomidory, cebule i papryki. Grillować ok. 20 min, obracając szaszłyki.
Argentyńskie szaszłyki z grilla
Mięso marynujemy przez ok. godzinę- dwie
Argentyńskie szaszłyki z grilla
Na patyczki nadziewamy na przemian mięso i warzywa