Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Szaszłyki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepszy pomysł na danie z fileta kurczaka, soczyste szaszłyki, przykładane z cebulą i ziemniakami. Obok tego dania nikt nie przejdzie obojętny, a goście będą zachwyceni. Spróbuj i przekonaj się sam.

Szaszłyki z kurczaka

Składniki:

Szaszłyki z kurczaka

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 4 cebule
  • 4 ziemniaki
  • Przyprawa Gyros
  • Sól

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z kurczaka

I

Szaszłyki z kurczaka
Przygotowanie mięsa, kroimy i doprawiam przyprawą Gyros oraz solą.

1. Mięso myję, osuszam, kroję kostkę i doprawiam przyprawą Gyros.

II

Szaszłyki z kurczaka
Przygotowanie ziemniaków, cebuli i nakładanie wszystkich składników na patyczek od szaszłyków.

2. Ziemniaki obieram, myję, osuszam, kroję w grubsze plasterki i doprawiam solą.
3. Cebule obieram, kroję w plasterki.
4. Następnie utykam na patyczek do szaszłyków po kolei na przemian aż do wyczerpania składników.
5. Szaszłyki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.

III

6. Przed podaniem polewam ulubionym sosem.
7. Gotowe.
8. Smacznego.