Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczakiem teriyaki, boczkiem, paprykąETAP 1:
Pierś z kurczaka opłukujemy i osuszamy. Mięso kroimy w dość grubą kostkę, oprószamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, polewamy sosem teriyaki.
Boczek kroimy w kostkę.
ETAP 2:
Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i nasiona.
Paprykę i cebulę kroimy na kawałki jak na zdjęciu.
Pieczarki odsączamy z marynaty.
ETAP 3:
Cukinię myjemy kroimy w dość grube plasterki, a plasterki w ćwiartki.
ETAP 4:
Wszystkie składniki naprzemiennie nabijamy na patyczki do szaszłyków.
ETAP 5:
Szaszłyki oprószamy przyprawą do grilla i oregano, polewamy odrobiną oliwy oraz sosem teriyaki, z którego wyjęliśmy mięso z kurczaka.
Grillujemy z każdej strony.