Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczakiem w marynacie ziołowej
Składniki marynaty wrzucić do miski i dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do marynaty, wymieszać i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Pieczarki pokroić w ćwiartki lub plasterki, w zależności od wielkości, podobnie cebulę, cukinię i bakłażana. Wszystkie składniki nabijać na przemian na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków (jeśli używamy drewnianych) i grillować na aluminiowych tackach około 30 minut. Smacznego.
Pieczarki pokroić w ćwiartki lub plasterki, w zależności od wielkości, podobnie cebulę, cukinię i bakłażana. Wszystkie składniki nabijać na przemian na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków (jeśli używamy drewnianych) i grillować na aluminiowych tackach około 30 minut. Smacznego.
marynata:
4-5 łyżek oleju
sok z 1/2 cytryny
1 biała cebula
1 garść liści oregano
sól, pieprz