Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 636]

Kotlety mielone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiedy się Wam znudziły tradycyjne kotlety mielone, proponuję przygotować aromatyczne kotlety wieprzowe z dodatkiem pieczarek. Możemy przygotować na różne uroczystości lub rodzinny obiad.

Kotlety mielone z pieczarkami

Składniki:

Kotlety mielone z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z pieczarkami

I

Kotlety mielone z pieczarkami
Przygotowanie wszystkich składników na przygotowanie kotletów mielonych.

1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewam śmietanę. Cebulę jedną obieram drobno kroję i dodaję do mięsa. Pieczarki myję, ogonki kroję drobno, dodaję do mięsa. Wyrabiam masę mięsną, robię okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układam w naczyniu.

II

Kotlety mielone z pieczarkami
Przygotowanie grzybów oraz cebuli.Kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.

2. Obieram drugą cebulę, drobno kroję i smażę na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki kapelusze pieczarek, smażę około pięciu minut mieszając łyżką. Po tym czasie doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Usmażone grzyby układam koło kotletów.

III

4. Gotowe.
5. Smacznego.