Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczakiem w azjatyckiej marynacie
Wszystkie składniki marynaty umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Fileta z kurczaka pokroić w średnią kostkę i wymieszać z marynatą.
Cukinię i bakłażana pokroić w plasterki i w razie potrzeby na cztery, paprykę pokroić w większą kostkę. Warzywa wrzucić do miski, posypać przyprawami i skropić olejem. Wymieszać tak, żeby obtoczyć warzywa w przyprawach. Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki.
Wszystkie składniki nabijać na przemian na patyczki do szaszłyków (drewniane wcześniej namoczyć).
Szaszłyki grillować przez około pół godziny, co jakiś czas obracając. Podawać z dipem rzodkiewkowym. Smacznego :)
Cukinię i bakłażana pokroić w plasterki i w razie potrzeby na cztery, paprykę pokroić w większą kostkę. Warzywa wrzucić do miski, posypać przyprawami i skropić olejem. Wymieszać tak, żeby obtoczyć warzywa w przyprawach. Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki.
Wszystkie składniki nabijać na przemian na patyczki do szaszłyków (drewniane wcześniej namoczyć).
Szaszłyki grillować przez około pół godziny, co jakiś czas obracając. Podawać z dipem rzodkiewkowym. Smacznego :)
biedroneczki
Czekoladka 2