Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka Eli z grillaprzygotowanie kurczaka
Kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Piersi kurczaka pokroić pod skosem na mniejsze kawałki.
przygotowanie marynaty
Przygotować płynne składniki marynaty. Do miseczki wlać olej, ocet winny i wymieszać.
przygotowanie marynaty cd
Przygotować suche składniki marynaty: pikantną przyprawę do grilla, przyprawę do żeberek z miodem, czosnek granulowany, cukier i przyprawę prowansalską.
przygotowanie marynaty cd
Połączyć mokre i suche składniki marynaty i wymieszać.
marynowanie piersi
Pokrojone piersi rozbić lekko tłoczkiem do mięsa.
marynowanie piersi cd
Marynatą posmarować piersi kurczaka, włożyć do pojemnika, zamknąć i włożyć do lodówki na 5 godzin.
grillowanie kurczaka
Piersi wyjąć z lodówki i oczyścić z marynaty. Kurczaka ułożyć na aluminiowych tackach posmarowanych olejem i piec na grillu z obu stron aż mięso się zrumieni i będzie miękkie. Smacznego!