paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Szaszłyki z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie rybne w innej formie niż zwykle:)

Szaszłyki z łososia

Składniki:

Szaszłyki z łososia

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z łososia
Łososia pokroić w kostkę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Świeże zioła posiekać i wymieszać z oliwą z oliwek. Łososia wymieszać z oliwą i ziołami i odstawić na około godzinę w chłodne miejsce. Nabijać na szpikulce do szaszłyków naprzemiennie kawałek łososia i kawałek pomidora. Szaszłyki piec ok 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni lub na grillu. Potrawa najlepiej smakuje z grzankami i sałatką.

Tagi:

zioła