Sposób przygotowania:
Szaszłyki z pieczarek i boczku
Zmieszać przyprawy z 2 łyżkami oleju . Boczek pokroić w kostkę wielkości pieczarek. Natrzeć pastą pieczarki i boczek.
Patyczki do szaszłyków ( krótkie ) namoczyć . Nabijać na nie na przemian boczek i pieczarki.
Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć po kilka szaszłyków , obracając je .
Rozgrzać piekarnik do 200 * . Ułożyć szaszłyki w szkle żaroodpornym , skropić olejem i zapiekać ok 30 minut
Patyczki do szaszłyków ( krótkie ) namoczyć . Nabijać na nie na przemian boczek i pieczarki.
Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć po kilka szaszłyków , obracając je .
Rozgrzać piekarnik do 200 * . Ułożyć szaszłyki w szkle żaroodpornym , skropić olejem i zapiekać ok 30 minut