Sposób przygotowania:
Szaszłyki z piersi kurczaka
Filety z kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w dużą kostkę. Patyczki do szaszłyków włożyć na pół godziny do gorącej wody - dzięki temu szpadki podczas pieczenia nie spalą się, w dodatku będzie łatwiej zdjąć z nich kawałeczki mięsa. Olej, koncentrat pomidorowy, łyżeczkę majeranku, sól oraz pieprz wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso, odstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Zamarynowane kawałki kurczaka nadziać na patyczki, skropić octem balsamicznym i ułożyć na grillu. Piec na złoty kolor około 5 minut z każdej strony. Upieczone mięso ponownie polać odrobiną octu.
junette
http://polki.pl/kuchnia_przepisy_lista_dania_glowne_artykul,10023764.html?print=1