Sposób przygotowania:
Szaszłyki z piersi kurczaka na grila
Pierś z kurczaka opłukać,osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/5 szklanki wrzątku.Wlać do tego jogurt naturalny,wsypać obie papryki w proszku i dobrze wymieszać.Włożyć kostki mięsa i zostawić na ok.2-3 godziny w lodówce.Pieczarki i paprykę umyć.Paprykę pokroić w kwadraty wielkości kostek mięsa.Pieczarki (duże) pokroić na cwiartki. Wyjąć mięso z marynaty i nadziewać na przemian mięso,paprykę,mięso,pieczarkę i tak na przemian.Zawinąć w folię aluminiową i piec na grillu,na koniec folię odwinąć i dopiec. Smakują bez dodatków,ale można dodać też sos czosnkowy.
siwa12345
msewka
magda.jedlina
kasandra6
Natala1210
karita
msewka
Agunia
kicia00