Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Szaszłyki z piersią z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne i latwe danie na grilla

Szaszłyki z piersią z kurczaka

Składniki:

Szaszłyki z piersią z kurczaka

 

  • podwójna pierś z kurczaka
  • duża czerwona papryka
  • przyprawa do grillowanych warzyw
  • kucharek
  • 2 cebule
  • olej
  • 2 pomidory

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z piersią z kurczaka
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, kroimy w mniejsze kawałki. Mięso i paprykę nakłuwamy na szpikulec (na zmianę). Posypujemy szaszłyki przyprawą do grillowanych warzyw i kucharkiem. Układamy na grillu. Cebulę obieramy, kroimy w półtalarki, przekładamy na folię aluminiową, posypujemy kucharkiem oraz przyprawą do grillowanych warzyw i podlewamy odrobina oleju. Folię zawijamy i układamy obok szaszłyków. Pieczemy w temperaturze 150-175 stopni przez 15-20 minut. Podajemy na plasterkach pomidorów.