Sposób przygotowania:
Szaszłyki z roladekI
![Szaszłyki z roladek Szaszłyki z roladek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szaszlyki-z-roladek-576350.jpg)
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
2. Każdy kawałek mięsa solimy i układamy po pasku boczku.
II
![Szaszłyki z roladek Szaszłyki z roladek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szaszlyki-z-roladek-576351.jpg)
3. Cukinie myjemy, kroimy w podłużne paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy pieprzem oraz solą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
III
![Szaszłyki z roladek Szaszłyki z roladek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szaszlyki-z-roladek-576352.jpg)
4. Następnie po upieczeniu cukinie układamy na boczku i przykrywamy plasterkiem szynki.
IV
![Szaszłyki z roladek Szaszłyki z roladek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szaszlyki-z-roladek-576353.jpg)
5. Mięso zwijamy roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
6. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
V
![Szaszłyki z roladek Szaszłyki z roladek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szaszlyki-z-roladek-576356.jpg)
7. Po usmażeniu roladki kroimy w krążki dwucentymetrowe i nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków.
8. Podajemy z ulubioną surówką.
9. Smacznego.