Sposób przygotowania:
Szaszłyki z roladekI
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
2. Każdy kawałek mięsa solimy i układamy po pasku boczku.
II
3. Cukinie myjemy, kroimy w podłużne paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy pieprzem oraz solą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
III
4. Następnie po upieczeniu cukinie układamy na boczku i przykrywamy plasterkiem szynki.
IV
5. Mięso zwijamy roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
6. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
V
7. Po usmażeniu roladki kroimy w krążki dwucentymetrowe i nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków.
8. Podajemy z ulubioną surówką.
9. Smacznego.