Sposób przygotowania:
Roladki z piersi kurczaka z dynią
Dynię obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Ścieramy miąższ na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy drobno. Przesmażamy dynię z czosnkiem i cebulką na łyżce oleju, aż cebulka stanie się złota, doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z ognia.
Mięso myjemy, odcinamy błonki i kroimy piersi kurczaka na pół. Lekko rozbijamy tłuczkiem, solimy i przyprawiamy pieprzem z obu stron. Na każdy kawałek mięsa kładziemy łyżkę przesmażonej dyni i zawijamy roladki. Gotową roladkę zawijamy w plaster boczku i spinamy wykałaczką. Układamy roladki w foremce do zapiekania i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Najpierw pieczemy przez 25 minut pod przykryciem a następnie przez 15 minut bez przykrycia. Podajemy na ciepło (wcześniej wyjmujemy wykałaczki).
Mięso myjemy, odcinamy błonki i kroimy piersi kurczaka na pół. Lekko rozbijamy tłuczkiem, solimy i przyprawiamy pieprzem z obu stron. Na każdy kawałek mięsa kładziemy łyżkę przesmażonej dyni i zawijamy roladki. Gotową roladkę zawijamy w plaster boczku i spinamy wykałaczką. Układamy roladki w foremce do zapiekania i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Najpierw pieczemy przez 25 minut pod przykryciem a następnie przez 15 minut bez przykrycia. Podajemy na ciepło (wcześniej wyjmujemy wykałaczki).
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2