Sposób przygotowania:
Szaszłyki z sosem czosnkowo-malinowym
Mięso pokroić w kostkę 3x3cm, posypać przyprawą do grilla, solą, pieprzem.
Musztardę wymieszać z dwoma łyżkami oliwy, dodać do mięsa, wymieszać, odstawić na noc do lodówki.
Boczek pokroić w plastry, cebulę w półkrążki. Na patyczki nabić kolejno mięso, cebulę, boczek.
Grillować w piekarniku lub na grillu.
Przygotować sos: wymieszać jogurt, majonez, wyciśnięty czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Wlać sos do miseczek, przed podaniem dolać do sosu sos malinowy, nie mieszać.
U mnie danie podane z duszonymi ziemniaczkami. Smacznego!!!
Musztardę wymieszać z dwoma łyżkami oliwy, dodać do mięsa, wymieszać, odstawić na noc do lodówki.
Boczek pokroić w plastry, cebulę w półkrążki. Na patyczki nabić kolejno mięso, cebulę, boczek.
Grillować w piekarniku lub na grillu.
Przygotować sos: wymieszać jogurt, majonez, wyciśnięty czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Wlać sos do miseczek, przed podaniem dolać do sosu sos malinowy, nie mieszać.
U mnie danie podane z duszonymi ziemniaczkami. Smacznego!!!
marietta