Sposób przygotowania:
Szaszłyki z truskawkami i salsą z melona
Tofu kroję w kostkę,truskawki obieram i myję i też kroję. Cukinię w plastry pól centymetrowe. Melona kroję drobno i jedną dużą truskawkę także. Zrobię z nich salsę. Dodaję do niej sok z cytryny,miętę świeża i odrobinę soli. Krewetki wcześniej odmrażam, dodaję do nich oliwę peperoni, oliwę z oliwek, oregano, sól, pieprz, bazylię. W marynacie odstawiam krewetki do lodówki na godzinę. Na patyczki do szaszłyków nakłuwam plaster cukinii, kawałek tofu, plaster truskawki, krewetkę i tak do końca patyczka. Owoce i warzywa oczywiście myję wcześniej. Szaszłyki posypuję przyprawą orientalną, posypuje solą. Grilluję na patelni grillowej na odrobinie oleju. Szaszłyki odwracam z każdej strony. Na talerzu układam rukolę, na to szaszłyki, salsę z melona. Talerz dekoruję.
edytaha
Madziu skąd czerpiesz pomysły na swoje wspaniałe dania? :)
karola25