Sposób przygotowania:
Szaszłyki ze schabem i ziemniaczkami.
Schab opłukać,osuszyć i oddzielić ostrym nożem od kości.Nastę-
-pnie pokroić na dużą kostkę,aby za bardzo się potem nie spiekły
szaszłyki.Sporządzić marynatę z oliwy,miodu,ziół,ząbków czosn-
-ku zmiażdżonych praską i przypraw.Powkładać tam kawałki schabu i wstawić w misce na 3 godziny do lodówki,aby przeszły
zapachem i smakiem.Po kilku godzinach wyjąć i nadziewać na
szpadki na przemian z kawałkami obranych i czystych kartofli i
kłaść je na rozpalony pół godziny wcześniej grill i na tackach alu-
-miniowych.Grillować ok.20 minut.Podawać z sosami.
-pnie pokroić na dużą kostkę,aby za bardzo się potem nie spiekły
szaszłyki.Sporządzić marynatę z oliwy,miodu,ziół,ząbków czosn-
-ku zmiażdżonych praską i przypraw.Powkładać tam kawałki schabu i wstawić w misce na 3 godziny do lodówki,aby przeszły
zapachem i smakiem.Po kilku godzinach wyjąć i nadziewać na
szpadki na przemian z kawałkami obranych i czystych kartofli i
kłaść je na rozpalony pół godziny wcześniej grill i na tackach alu-
-miniowych.Grillować ok.20 minut.Podawać z sosami.