alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Szczawiowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można robić ze świeżego szczawiu albo takiego ze słoiczka

Szczawiowa z jajkiem

Składniki:

Szczawiowa z jajkiem

 

  • 1 szklanka zmielonego szczawiu
  • 2 szklanki wody
  • 1 kostka rosołu z kostki
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 4 łyżki koperku pokrojonego
  • 6 jajek na twardo
  • sól
  • cukier
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Szczawiowa z jajkiem
Zagotować szczaw z woda i kostką rosołową i gotować 10 minut. Mąkę zmieszać z zimną wodą i wlać do garnka - zagotować .Dolać śmietankę .Doprawić do smaku sola , cukrem i maggi . Podawać z pokrojonymi na ćwiartki jajkami na twardo.