nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Szczawiowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i lekka zupa szczawiowa z jajkiem

Szczawiowa z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szczawiowa z jajkiem

 

  • porcja rosołowa
  • natka pietruszki
  • por
  • pół selera
  • pietruszka korzeń
  • 2 marchewki
  • ziele angielskie, listek laurowy
  • słoiczek szczawiu
  • 3 zimeniaki
  • 50 ml śmietanki 18%
  • przyprawa fit up do zup
  • sól, pieprz
  • jajka do podania

Sposób przygotowania:

Szczawiowa z jajkiem
Mięso i warzywa zalewamy wodą i gotujemy 45 minut. Wyciągamy mięso i warzywa. Do wywaru dodajemy szczaw, oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy ok 15minut. Nakoniec doprawiamy, dodajemy pokrojoną w plastry marchewkę orazśmietankę. Jajka gotujemy na twardo i dodajemy do zupy. Smacznego
Szczawiowa z jajkiem
Mięso i warzywa zalewamy wodą i gotujemy wywar
Szczawiowa z jajkiem
Do wywaru dodajemy szczaw ze słoiczka
Szczawiowa z jajkiem
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaczki
Szczawiowa z jajkiem
Na koniec doprawiamy i dolewamy śmietankę