iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szczupak w papilotach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szczupak w papilotach na oleju ryżowym

Szczupak w papilotach

Składniki:

Szczupak w papilotach

 

  • 2 szt szczupak filet
  • 6 szt młodej marchewki
  • olej ryżowy
  • Sól morska
  • sok z cytryny
  • lucerna
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Szczupak w papilotach
Filet z szczupaka myjemy osuszamy i solimy sola morską. Na papier do pieczenia dajemy łyżkę oleju ryżowego na nim układamy filet szczupaka kropimy sokiem z cytryny. Na rybie układamy młoda marchewkę i natkę pietruszki. Zawijamy pakuneczek i wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Po tym czasie otwieramy pakunek i dodajemy listki lucerny. Podajemy.