Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Szczupakowe dzwonki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny zdrowy posiłek w sam raz na obiad :)

Szczupakowe dzwonki

Składniki:

Szczupakowe dzwonki

 

  • Szczupak (ja zdobyłam szczupaka prosto z jeziora)
  • 2 cebule
  • Sól i pieprz
  • Olej
  • Przyprawa uniwersalna lub przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

Szczupakowe dzwonki
Sprawionego szczupaka kroimy na "dzwonki" czyli na części ok. 4-5 cm. Wrzucamy je do naczynia żaroodpornego wlewamy ok. 50 ml oleju, solimy, pieprzymy i doprawiamy przyprawą uniwersalną lub przyprawą do ryb. Cebulę obieramy i kroimy dość drobno, również wrzucamy do naczynia. Wszystko dokładnie mieszamy. Jeżeli macie taką możliwość pozostawcie rybę w lodówce na kilka godzin lub całą noc, wtedy cebula i przyprawy się "przegryzą". Jeśli nie to trudno :) Tak czy inaczej wkładamy naczynie do piekarnika na 180 stopni na 30 minut (jeżeli był w lodówce to na 40-45 minut). Smacznego !!!