pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Szkockie jajko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

często to kupowałem w angielskich marketach pod nazwą "Scotch egg"

Szkockie jajko

Składniki:

Szkockie jajko

 

  • 400 g mięso mielone wieprzowe,
  • 5 jajka gotowane na twardo,
  • przyprawa do mięsa mielonego,
  • 1 jajko,
  • bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Szkockie jajko
Mięso wyrabiamy z jajkiem i przyprawą Prymat jak do kotletów mielonych. Jajko gotujemy 8 min i obieramy z łupinek. Potem jajko przekrawamy na pół. Bierzemy mięso mielone i oblepiamy ją szczelnie połówkę jajka. Całość obtaczamy w bułce i smażymy na głębokim oleju.