Sposób przygotowania:
Szneki z glancem
Drożdze utrzyj z łyżką mąki, zalej ciepłym mlekiem( kilka łyżek odłoż), odstaw w ciepłe miejsce. Jajka utrzyj z cukrem i solą, wlej wyrosnięte drozdże, wsyp przesianą mąkę, wyrób gładkie ciasto. Dodaj stopione i wystudzone masło. Ponownie wyrób . Ciasto podziel na 20 równych kawałków.Z każdego uformuj wałeczek, zwiń je w ślimaczki i kładź na blaszcze wczesniej natłuszczonej. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. Posmaruj resztą mleka i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp.180 st. Piecz ok 20 minut. Jeszcze ciepłe posmaruj lukrem ( wystarczy wodę zmieszać z sokiem z cytryny i dodawać puder ciągle mieszając w takiej ilości by wyszedł bardzo gęsty i gładki.)