Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sznycelki z kalafiora i kaszy manny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Sznycelki z kalafiora są smaczne i ładnie wyglądają

Sznycelki z kalafiora i kaszy manny

Składniki:

Sznycelki z kalafiora i kaszy manny

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki z kalafiora i kaszy manny
Kalafior umyć i ugotować w osolonej wodzie. Cebule drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Ugotowany kalafior wyjąć z wody i rozgnieść na miazgę, ostudzić. Dodać posiekaną natkę z pietruszki, zrumienioną cebulkę, jajka, kaszę mannę, mąkę i bułkę tartą. Przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Z masy formować sznycelki i smażyć z obu stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju.