Sposób przygotowania:
Sznycle indycze z czerwonymi warzywami
Sznycle rozbić tłuczkiem, z obu stron oprószyć solą i pieprzem.
Paprykę opłukać, osuszyć, usunąć gniazdo nasienne i białe włókna, pokroić w krótkie paseczki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć sznycle z obu stron, zdjąć na talerzyk. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać marchew i paprykę, obsmażyć.
Do warzyw dołożyć obsmażone mięso, podlać wodą i pod przykryciem dusić do miękkości. W razie potrzeby podlewać wodą.
Doprawić do smaku sproszkowaną papryką. Miłośnicy sosów mogą dolać więcej wody i całość zagęścić mąką.
Paprykę opłukać, osuszyć, usunąć gniazdo nasienne i białe włókna, pokroić w krótkie paseczki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć sznycle z obu stron, zdjąć na talerzyk. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać marchew i paprykę, obsmażyć.
Do warzyw dołożyć obsmażone mięso, podlać wodą i pod przykryciem dusić do miękkości. W razie potrzeby podlewać wodą.
Doprawić do smaku sproszkowaną papryką. Miłośnicy sosów mogą dolać więcej wody i całość zagęścić mąką.